Wanneer schakel je outplacement in?

Worksense in Amersfoort is hét adres voor professionele outplacement! Bij ontslag ben je genoodzaakt afscheid te nemen van je huidige werk én ‘gedwongen’ te kijken naar een verdere invulling van je werkzame leven. Het ontslag is immers niet vrijwillig en ontslag gaat vaak gepaard met rouw en verdriet. Het is dan lastig een nieuwe richting te bepalen. Acceptatie én het hebben van een nieuw perspectief helpen hierbij. Bij ontslag of een vaststellingsovereenkomst wordt vaak een transitievergoeding afgesproken die je kunt inzetten voor een opleiding of outplacementtraject. Klik hier voor meer informatie over de transitievergoeding. Vraag hiernaar bij je werkgever of een juridisch adviseur.

Op zoek naar nieuw werk

Ontslagen wat nu? Op zoek naar een nieuwe baan? Organisaties zijn voortdurend in beweging. Zij veranderen, en ook jij verandert. Het kan daarom voorkomen dat je niet meer op de juiste plek zit, dat jouw talenten niet langer meer tot hun recht komen of dat je je ondergewaardeerd voelt. Ook betekent dit vaak een onzekere periode in je loopbaan én een beslissing die moeilijk te nemen is. Of je bent er met je werkgever over uit, het wordt tijd voor een nieuwe toekomst! Een bedrijf stelt dan vaak een budget beschikbaar voor het inzetten van outplacement of coaching. Worksense is ook aangesloten bij een online platform waarop allerlei passende bureaus en coaches worden aangeboden zoals de Werksite.

Worksense Amersfoort

Samen gaan wij het outplacementtraject opstarten

Worksense helpt jou om het afscheid bij je werkgever een plek te geven en te kijken naar nieuwe mogelijkheden. We gaan op zoek naar jouw kernkwaliteiten, carrièrewaarden, competenties, talenten maar vooral ook jouw wensen om deze vervolgens om te zetten naar kansen die de arbeidsmarkt biedt. We helpen je met het opstellen van een duidelijk Curriculum Vitae, het maken van een prikkelende motivatiebrief, een resumé en elevator pitch. Ook het gebruik van LinkedIn, Social Media en andere manieren van solliciteren worden besproken. We leggen je het belang van netwerken uit en Worksense stelt graag haar eigen netwerken aan je voor. De coaching van Worksense is persoonsgericht en 1-op-1. De duur van een outplacementtraject? De duur van het traject verschilt per persoon en is afhankelijk van hetgeen met je werkgever is overeengekomen. Over het algemeen duurt een traject zo’n 3 á 6 maanden. Soms wordt er zelfs een outplacementtraject in gezet voor 9 tot zelfs 12 maanden. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Hoe ziet outplacement bij Worksense eruit

  • Een kennismakingsgesprek vormt de start van het traject bij Worksense. Het kan zijn dat je zelf contact met ons hebt gezocht of dat je werkgever afspraken met Worksense heeft maakt. We bespreken jouw persoonlijke situatie, de reden van outplacement en de verwachtingen die je hebt. Het is heel belangrijk dat er een wederzijdse ‘klik’ is en dat er een basis is van wederzijds vertrouwen.
  • Aan het begin van het traject staan we stil bij eventuele rouwverwerking, acceptatie omtrent het verlies van je baan en wat dit met jou doet. Met welke emoties en gedachtepatronen heb je je eventueel geïdentificeerd. Wat is jouw verhaal en achtergrond. En hoe kun je je losmaken van diep gewortelde overtuigingen die jou niet langer meer dienen? Worksense is ervan overtuigd dat jouw ‘basis’ krachtig en (weer) gezond moet zijn alvorens je een baan vindt die werkelijk bij jou past!
  • Daarna maken we jouw Personal Brand inzichtelijk. We kijken naar thema’s als ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik’. Om dit goed in kaart te brengen maken we gebruik van diverse oefeningen en online tests. Tijdens de coaching komen tevens jouw interesses, innerlijke drijfveren, eigenschappen en talenten aan bod, om vervolgens te komen tot een gewenste beroepsrichting.

Outplacement nodig in Amersfoort? Worksense is het outplacementbureau

Hoe gaan we die baan vinden
  • Heb je moeite jezelf goed te presenteren tijdens een sollicitatiegesprek? Het is voor de coach een uitdaging om jou goed uit de verf te laten komen. Dit doen wij door jou te leren solliciteren en de nadruk te leggen op jouw successen, competenties en sterke punten zodat  je deze straks op een positieve manier in een gesprek kunt benoemen. Ook met onzekerheid of angsten gaan we aan de slag.
  • Kom je na de coachingsgesprekken nog niet tot een heldere beroepskeuze? Geen nood. Een beroepskeuze test zal je helpen om uiteindelijk te komen tot een of meerdere functies, taakgebieden of rollen die bij jou passen. Samen met de coach van Worksense zullen we onderzoeken waar jouw kansen liggen op de arbeidsmarkt. Oftewel wat is je concurrentiepositie?
  • Indien jouw focus helder is zal de coach van Worksense je helpen met een stappenplan. We zullen je actief begeleiden bij het vinden van dé baan, die aansluit op jouw competenties en interesses. De coach van Worksense beschikt over een ruime kennis van de arbeidsmarkt in jouw buurt.
  • Wanneer je de juiste en voor jou gewenste baan in het vizier hebt, zullen wij je begeleiden van A tot Z in het gehele sollicitatieproces. Weet je niet goed hoe je een ingang kunt creëren, wat de eerste en vooral ook beste stap is? Wij zullen je laten zien welke manieren van solliciteren er zijn en waar jij het meest succesvol in zult zijn. Het opstellen van een perfect Curriculum Vitae, eventueel het maken van een videopresentatie, Elevator Pitch, het schrijven van een resumé en het schrijven van prikkelende motivatiebrieven zijn hier onderdelen van. Tevens besteden we uitgebreid aandacht aan het netwerken en  Social Media, waarbij de inzet van LinkedIn onmisbaar is.
  • De coach van Worksense kijkt gedurende het gehele traject naar mogelijkheden op de arbeidsmarkt door jobhunting en inzet van haar eigen netwerken.

Transitievergoeding

Als je ontslagen wordt heb je vaak recht op een financiële vergoeding, de zogenaamde transitievergoeding. Om te weten hoe hoog deze vergoeding voor jou is, klik hier voor meer informatie over de transitievergoeding.

Meer informatie over Worksense outplacementbureau

Bij Worksense in Amersfoort ben je aan het juiste adres voor een professioneel outplacement traject. Ook verzorgen wij loopbaancoaching. Ben jij op zoek naar professionele begeleiding bij het vinden van een nieuwe baan die écht bij jou past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.Wij nodigen je graag uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen via 06-81952686.

“Liesbeth spreekt, coacht, recht vanuit haar hart. Met haar humor, inzicht en ervaring, zet ze je met twee benen op de grond en begeleidt ze je naar een volgende stap of tak in je carrière.  Aanrader!”

Sasja van Deenen

Maak vrijblijvend kennis met ons

contact