Acceptance and Commitment Therapy

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy en is een nieuwe vorm van gedragstherapie.

Binnen ACT leer je om het zinloze gevecht met vervelende gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te staken. Hierdoor ben je in staat om je aandacht te richten op de dingen die je werkelijk belangrijk vindt. De kern van ACT is de filosofie dat het je helpt je ‘verzet’ tegen situaties los te laten om zodoende je aandacht te richten op constructieve gedachten die je wél verder helpen.

De loopbaancoach van Worksense helpt je graag om deze gedachten die jou niet meer ‘dienen’ inzichtelijk te maken. Tevens nodigt de coach je uit om jouw vervelende gedachten, gevoelens en omstandigheden te accepteren en helpt je hiervan los te komen. Ook zal Worksense jou helpen een andere, meer flexibele relatie met jezelf te creëeren om zodoende in contact te komen met het hier en nu.

Uiteindelijk zul je met de ACT techniek gaan ontdekken wat je werkelijk belangrijk vindt in het leven en dingen gaan ondernemen op basis van jouw waarden.

ACT zorgt voor een vrolijke, speelse levenshouding, waarbij je beter met alle angst en pijn die inherent is aan het leven kunt omgaan.